Dette er bærekraft i praksis
12. desember 2022
El-Watch AS setter igang et stort innovasjonsprosjekt innen sensorbasert vedlikehold for industrien.
Forbrukeren er ballets dronning!
21. november 2022
Så enkelt og så komplisert er fremtidens muligheter for norsk mat, mener Elisabeth Morthen, direktør Gartnerhallen SA.
Kan vannhyasint brukes til dyrefôr?
17. november 2022
Planten blir kalt «The terror of Bengal» opprinnelig hjemmehørende i Amazonas, men er nå spredt til mange steder i varme områder. Planten er et betydelig problem fordi den totalt kan dekke ferskvannsoverflater. Orkel tar turen til Kenya for å undersøke om ugress kan bli fôr.
Trøndersk innovasjon ut i verden
10. november 2022
På Orkels lokaler i Fannrem fikk deltagere på Agritech Cluster høre om trønderske suksesshistorier.
Nå er det bondens tur!
26. oktober 2022
Uten bønder forsvinner mye av leverandørindustrien, foredlingsindustrien, og matvareindustrien. Agritech Cluster har bonden i sentrum av innovasjon og forskning.
Mære landbruksskole - en samhandlingsarena
6. oktober 2022
Mære landbruksskole er en samhandlingsarena og et aktivt treffpunkt for studenter, gårdbrukere, bedrifter og FoU-miljø.
Samarbeid på tvers av næringer
7. september 2022
Det var en spennende, interessant og faglig tung forsamling som deltok fysisk og digitalt på prosjektverksted Akvaponi hos Val FoU.
Bonden følger temperaturen i fjøset på mobilen
16. august 2022
Gladnyhet for landbruket! Målrettet jobbing mot økt brannsikkerhet på gården gir resultater.
Innovasjonsteam for å løfte Trøndelag som bærekraftig matregion
9. august 2022
NTNU har siden januar 2022 drevet et forskningssamarbeid med NIBIO, SINTEF og Ruralis for å finne ut hva som er viktige bærekrafttema for lokale mataktører.
Hvordan produserer vi bærekraftig mat i Midt-Norge?
27. juli 2022
Praten gikk livlig da små og store aktører fra blå og grønn sektor møttes til matfaglig seminar under Trøndersk Matfestival.
Forskning for bærekraft
27. juni 2022
Forskningsrådet investerer 116 millioner kroner til forskning og innovasjon innen landbruk, mat og trebruk. Blant annet er det prosjekter som skal se på å redusere plastbruken når man lager rundballer, lage gjødsel fra avfall fra fiskeoppdrett og utforske bruken av droner, roboter og sensorer til presisjonsjordbruk.
Ny jordbruksteknologi gjør bondeyrket mer attraktivt
23. juni 2022
Mange deltok ivrig i diskusjonene da fem grønnsaksprodusenter satte behovet for automasjon og elektrifisering på agendaen.