top of page

Inspirerende næringsmøte i Surnadal

fredag 26. januar 2024

Tekst og foto: FI-Fremtidens Industri

Inspirerende næringsmøte i Surnadal

Denne uka samlet vi oss på HammerStuene for å lære mer om fjøsprosjektet «Smarte bygg», og for å bli bedre kjent med tre- og industrimiljøet i Surnadal. For Åslaug Hennissen ble dette siste opptreden i regi av klynga, nå som Hege Michelsen Kolstad fra FI-Fremtidens Industri, overtar rollen som klyngeleder.

Magne Løfaldli, industriutvikler i Innveno og prosjektleder WoodWork! Cluster, ønsket velkommen og ga oss innsikt i prosjektet «Smarte bygg». Prosjektet har funnet en løsning på hvordan driftsbygninger skal kunne tilpasse seg de kommende løsdriftskravene på en effektiv og bærekraftig måte.


– Ombygging av eksisterende bygg gjøres her ved hjelp av et parametrisk design. Slik får vi en skreddersydd modellering av hvert bygg, forklarte Løfaldli.


Birger Johnsen, daglig leder i Innveno, fortalte om næringslivet i Surnadal, om spennende prosjekter og bedrifter her. En omvisning hos Eiksenteret Surnadal og Solem Sag, ga oss inspirasjon og innsikt i spennende koblinger til landbruket. Gårdbruker Jon Landsem delte sine interessante erfaringer med bruk av trefjøs.Ble takket for innsatsen


Blomster som fortjent, når ny klyngeleder, Hege Michelsen Kolstad, takket av Åslaug Hennissen i Oi! Trøndersk Mat og Drikke. Hun har ledet klyngen siden oppstarten i 2022.


– Du har gjort uvurderlig jobb som klyngeleder, både med søknadsprosess, mobilisering og drift, sa Kolstad, samtidig som hun ønsket Hennissen lykke til med nye utfordringer i Trondheim kommune.


Ellers ga samlingen en fin-fin anledning til å informere om næringsklynga.Avbildet, fra venstre: Jørn Magne Vaag (styringsgruppeleder Agritech Cluster), Heidi Michelsen Kolstad, Åslaug Hennissen og Rose Bergslid (Agritech Cluster, Møre og Romsdal).

bottom of page