top of page

Matseminaret 2023

BESKRIVELSE

Fra fôr til bord - våre spisevaner og planetens velferd

De siste ti-årene har Europa vært preget av dyp fred, nå er situasjonen endret med krig og sikkerhetspolitiske spenninger. Hvordan kan Trøndelag som matregion bidra til å sikre landets beredskap og matforsyning også i et globalt perspektiv? Hva gjøres i verdikjedene for å inspirere til mer bærekraftig produksjon og konsum?


Mat er vårt felles ansvar. Alle land har en plikt til å produsere mat til egen befolkning. I Norge importerer vi 60 %. Vi skal omstille oss i retning av lavere utslipp, mindre forbruk og mer bærekraftig matproduksjon. Er det uroen i verden, økonomien, fordommer, kreativitet eller mangel på kunnskap som gjør det vanskelig å spise mer plantebasert, redusere matsvinn, støtte lokale produsenter og økologiske bønder, og velge matvarer med lavt karbonavtrykk?


Som landets ledende matregion har Trøndelag komplette verdikjeder innen havbruk og jordbruk, som gir grunnlaget for både nasjonal næringsmiddelindustri og 4-500 små og mellomstore lokalmatprodusenter. Siden 2005 har Oi! Trøndersk Mat og Drikke (Oi!) vist fram bredden og mangfoldet i trøndersk mat- og drikkeproduksjon gjennom Trøndersk Matfestival og Bryggerifestivalen. I 2023 samles over 200 produsenter til Europas største mat- og bryggerifestival 3.–5.august.


Vi inviterer til matfaglig seminar 2. august, hvor vi skal diskutere hvilke muligheter, utfordringer og dilemmaer vi står ovenfor når vi fra fôr til bord skal gå fra overforbruk til mer bærekraftige valg i hverdagen.


PROGRAM


Med oss på scenen har vi blant andre:

• Anne Jødahl Skuterud, Felleskjøpet Agri

• Frode Arntsen, SalMar

• Svein Andreassen, TIND

• Karl Martin Viken, Viken Gartneri Frosta

• Audhild Slapgård, Landbruksdirektør i Trøndelag

• Kristian Henriksen, NCE AquaTech Cluster

• Tore Rennan, Midtnorsk Landbruksråd


Konferansier er Nils Heldal


Vi arrangerer dette matfaglige seminaret i et partnerskap bestående av Agritech Cluster, Midt-Norsk Landbruksråd, NCE Aquatech Cluster, NHO, NTNU, Oi!,  Reitan-gruppen, Sparebank 1 SMN, SINTEF og Trondheim kommune.

DESCRIPTION

Dette arrangementet krever ikke påmelding | This event does not require sign-up.

Britannia Hall, Trondheim

Påmelding (skjema) kommer her

Hvilke felter skal være med?

Start & Sluttdato (flere dager)

Dato: 2. august 2023 | Kl. 09:00 - 14:45

Påmeldingsskjema

Takk for din påmelding!

Type deltakelse
bottom of page