top of page

Framtidas matfat - hva spiser vi i 2030

BESKRIVELSE

Nysgjerrig på hva som serveres på framtidens matfat og hvordan det kan angå deg? Meld deg på fagdagen Framtidens mattrender – hva spiser vi i 2030?, til faglig påfyll og nettverk i matregionen!


I samarbeid med Agritech Cluster, SpareBank 1 SMN og EGGS Design inviterer Oi! Trøndersk Mat og Drikke til Oi!-dagen 2023. Jeanette K. Mortensen kommer fra EGGS i København for å fortelle oss om hvilke megatrender og trender som vil påvirke framtidens matindustri og hvordan det kan påvirke deg som aktør i bransjen. Vi får høre om nye krav fra EU, og eksempler på bedrifter og forskning i Trøndelag som møter framtidens forbrukere. Hva blir viktig for oss som produsenter, innkjøpere og festivaler?


Målet med dagen er å inspirere mat- og måltidsbransjen til å jobbe med produktutvikling og bærekraft for framtidige trender.


Program


Kl 09:30 Ankomst SpareBank 1, mulighet for kaffe/te og litt å spise.


Kl 10:00


Velkommen til Oi!-dagen!
Daglig leder Aslaug Rustad, Oi! og Director Elisabeth Skuterud, EGGS


Framtidens mattrender – hva spiser vi i 2030?
Creative Leader Business Design Jeanette Kæseler Mortensen, EGGS


I 2050 vil planeten være bebodd av 9,8 milliarder mennesker. Vi vil trenge 2 planeter som jorden hvis vi fortsetter å levere og spise mat slik vi gjør i dag. Det regnestykket går ikke opp. Inflasjon og stigende priser legger press på matprodusentene og krisestemningen for tiden tilsier at vi må endre metodene for matforsyning. Vi skal se på hvilke megatrender og trender som påvirker fremtidens matindustri og hvordan det kan påvirke deg som aktør i bransjen. For ja, det kommer hit også!


Europeiske rammebetingelser for matsektoren – et veikart
1. amanuensis / leder NTNU Food Forum Eva Falch, NTNU


Hvordan kan våre mat- og drikkeprodusenter møte framtidstrendene, og hvilke EU-krav vil de møte i årene som kommer? Hvilke EU-krav vil produsenter møte i 2030? Hvilke endringer må produsentene gjøre for å imøtekomme kravene?


Case: The Farm Society
Daglig leder og medeier Cathrine Vik-Pedersen, Plant Tech


Plant Tech AS er et tidligere agritech selskap som i dag er en fullverdig matprodusent med gartneri på Øvre Nyhavna i Trondheim. Under varemerket The Farm Society produserer selskapet bladgrønnsaker og urter for 40+ restauranter, hoteller, kantiner og catering i Trondheim og har nylig inngått grossistavtaler med nasjonal distribusjon. The Farm Society er klassifisert som et hyperlokalt Gårdsbruk med eget gårds- og bruksnummer, det første i sitt slag i Norge!


Paneldebatt - Framtidens mattrender

Økonomisk konjunkturer, investeringer og bærekraft – hvordan ser framtida ut? Hva er viktig innkjøpere i 2030? Hva betyr dette for produsenter og festivaler?

I paneldebatten ledet av Nils Heldal, Framom, deltar Anja Gotvasli, SpareBank 1 SMN, Asgeir Johansen, ASKO Servering, Cathrine Vik-Pedersen, Plant Tech, Eva Falch, NTNU, Jeanette K. Mortensen, EGGS og Vidar Àndersen, REMA 1000.


Kl. 12:30 Lunsj med lokale råvarer
Banksalen Restaurant


Kl. 13:30 Framtidens mattrender – faglig program fortsetter


Hvordan kan forskning på mat og drikke bidra?
Forskningsleder Kirsti Greiff, Sintef Ocean


For å lykkes med omstilling i distriktene, hva har kvinnelige lokalmatgründere å si?
Seniorforsker Maja Farstad, Ruralis og Mai Løvaas, Oi!


Oi! Trøndersk Mat og Drikke og Ruralis er norske partnere i et storstilt EU-prosjekt som lanseres i disse dager: GRASS Ceiling. Prosjektet skal forske på kvinnelige gründere innen jordbruk og lokalmatproduksjon i Trøndelag.


Trøndersk Matmanifest inn i framtida
Prosjektleder Kristine Rise, Oi!


Trøndersk Matmanifest ble første gang laget i 2011, og var det første av sitt slag i verden. Det har fungert som et felles utgangspunkt i arbeidet for matregionen, og har gjort at ulike aktører har blitt omforent og ser i samme retning. Nå ser vi at Trøndelag har nådd mange av målene i Trøndersk Matmanifest og er klare for en ny fase i arbeidet.


Hvordan rigger vi oss videre for en styrket mat- og drikkeregion i 2030? 
Daglig leder Aslaug Rustad, Oi!


Hva jobber vi med i Oi!? Samarbeidsbasert utvikling for matregionen. Etablering av et matnettverk.15:00 Avslutning fagdag

DESCRIPTION

Dette arrangementet krever ikke påmelding | This event does not require sign-up.

Store Auditoriet, SpareBank 1 SMN, Trondheim

Påmelding (skjema) kommer her

Hvilke felter skal være med?

Start & Sluttdato (flere dager)

Dato: 18. april 2023 | Kl. 07:00 - 13:00

Påmeldingsskjema

Takk for din påmelding!

Type deltakelse
bottom of page