top of page

Trøndersk innovasjon ut i verden

torsdag 10. november 2022

Tekst og foto: Nils Heldal

Trøndersk innovasjon ut i verden

På Orkels lokaler i Fannrem fikk deltagere på Agritech Cluster høre om trønderske suksesshistorier.

Oppdalselskapet Elotec har i over 30 år levert alarm og trygghet til kunder i 15 forskjellige land. Produktlinja til Elotec er i stadig utvikling.


-Vi har utviklet en sensor som ligger i magen til kua. Den varsler bonden om brunst, kalving, vom-temperatur, vanninntak og generell helsetilstand. Det er også mulighet for å overvåke PH-verdien i vom, sier salgsingeniør Kjell Jonny Haugan.


-Salgssjefen vår er også på vei til New Dehli for togene der trenger robuste sensorer som tåler det meste og som varsler når de skal. Det har vi, forteller Haugan som særlig lot seg imponere over presentasjonen som Orkel holdt.


Orkel er et industrieventyr som har gått fra å reparere sykler og kjelker i 1949 til å bli verdensledende på kompaktorer.


-Det er egentlig ingen grense for hva vi kan komprimere i en kompaktor.

Det starta med mais i Europa, og så har markedet utviklet seg litt av seg selv. Bøndene ser muligheter for sitt produkt, og vi får rett som det er beskjed om at kompaktorene våre har pakket produkt vi ikke tenkte var mulig. Orkel har rett og slett veldig innovative kunder sier Daglig leder i Orkel Holding , Jarl Gjønnes.


I dag leverer Orkel maskiner til hele 45 land, og er interesserte i om støtteordninger innen EU kan hjelpe selskapet med ny innovasjon. 


Senior EU-rådgiver Linda Cathrine Hald fra Fremtidens Industri svarer et enkelt ja til det.


-Det er veldig mye å hente for midtnorske innovasjonsselskap i EU. Ta kontakt med meg, medlemmer i Agritech Cluster får den første starthjelpen uten at noe taksameter går, sier Linda Cathrine Hald. Orkel har allerede booket møte.


Neste klyngetreff er på Mære i januar, sees!

bottom of page