top of page

Framtidens jordbruksteknologi

torsdag 16. juni 2022

Tekst: Åslaug Hennissen / Foto: Thomas Jergel, Camerat

Framtidens jordbruksteknologi

Ingenting å si på engasjementet da representanter fra hele verdikjeden deltok på vårt klyngetreff 16. juni!

Ekstra stas var det å bli bedre kjent med klyngebedriften AutoAgri, og å arrangere treffet i de nye, flotte produksjonslokalene til bedriften.


Under klyngetreffet fikk vi også interessante omvisninger hos andre bedrifter i industrimiljøet i Vanvikan, stor takk til CTM Lyng og Maritime Robotics for gjestfri mottakelse og lærerike besøk.


Flere bedrifter var utfordret til å si noen om mulighetene framover, som oppspill til tanker, ideer og diskusjon om muligheter innen jordbruksteknologien. Truls Olve Terjesønn Hansen, rådgiver presisjonslandbruk hos NLR Trøndelag, var først ut med å gi oss et godt overblikk over dagens trender.


Seniorforsker Henrik Lundkvist, fortalte om prosjektene SINTEF Digital har innen framtidens jordbruksteknologi, og spesielt prosjektet «Sikkerhetssystem for autonom redskapsbærer» - et kvalifiseringsprosjekt Autoagri har i samarbeid med Lundkvist.  


Vi diskuterte med daglig leder Håvard Belbo, T:lab, om hvordan det jobbes med å finansiere nye agritech-bedrifter, nasjonalt og internasjonalt. Og vi fikk fikk høre mer om hva som skjer under AgriTech Nordic, Steinkjer 22.-23. juni.


Oppturer og nedturer knyttet til nye teknologier og til kompaktorsuksessen, ble delt av R&D manager Gjermund Kambestad hos Orkel. Til slutt fikk vi innsikt i bruk av teknologi mot dyr på beite fra forsker Lise Grøva, NIBIO Tingvoll.


Takk til alle som bidro til et svært lærerikt klynetreff - det er ingen tvil om at det skjer mye spennende innen jordbruksteknologi!

bottom of page