top of page

Agritech Cluster feiret bursdag

mandag 27. mars 2023

Tekst og foto: Nils Heldal, Framom

Agritech Cluster feiret bursdag

Om lag 50 medlemmer la turen til Oppdal for konferanse, bedriftsbesøk og ettårs bursdag.

- Jeg mister nesten pusten av det engasjementet medlemmene viser. Her er det ingen konkurrenter – bare hjelpere. Det er utrolig fint å se at klyngemedlemmer finner hverandre, forteller klyngeleder Åslaug Hennissen.


Kjell Stokbakken, administrerende direktør i Norsk Kylling, og bærekraftsansvarlig i Nortura, Cecilie Arnesen Hultmann, kjente ikke hverandre fra før. På papiret er det også en del som skiller Norsk Kylling og Nortura, men en sofaprat før middag fikk fram hva de var enige om og ville lære av hverandre. Klyngen handler om å bringe folk sammen.


Klyngen var på bedriftsbesøk hos Elotec, som i likhet med et annet klyngemedlem – Orkel – satser på utlandet. Eivind S. Mjøen tok imot på gården sin og fortalte om GPS-sporing og kameraovervåkning, før Lise Grøva, forsker fra NIBIO Tingvoll, presenterte Sm@RT-prosjektet.


Dag 2 handlet om strategi og veien videre, men også presentasjoner fra Nortura, EIKSenteret, N2 Applied og Framom.


- Agritech Cluster står fjellstøtt på egne ettårs bein, og har allerede lært å både gå og springe. Samlinga gir meg enda mer guts til å søke oss inn i Arenaprogrammet til Innovasjon Norge – det er der vi hører hjemme, avslutter en inspirert Hennissen.

bottom of page