top of page

Bondens utfordringer:
Behov for elektrifisering
og automasjon i
grønnsaksproduksjonen

BESKRIVELSE

Behov for elektrifisering og automasjon i grønnsaksproduksjonen


Diskusjon om teknologimuligheter innen grønnsaksproduksjonen. Produsenter gir direkte tilbakemeldinger til forskere, tech-bedrifter, rådgivere og andre teknologiinteresserte på bruk av teknologi som roboter, droner etc. De mener landbruksteknologi gjør bondeyrket mer attraktivt. 


I workshopen beskriver gårdbrukerne sine arbeidsoppgaver og forteller hva som kan elektrifiseres og hvor det er ønskelig å få inn autonomt utstyr:


Morten Gustad, Bulling Nedre

På gården Bulling Nedre i Sparbu har Morten Gustad drevet med brokkoli og jordbær i nesten 30 år. Nå går han for epler i tillegg. Han er den første bonden nord for Dovre som satser på epledyrking i stor skala. I fjor vår plantet han 4.000 epletrær.


Kine Sofie Sandstad Skjeset, Ulve Vestre

Kine Sofie Sandstad Skjeset fra Levanger jobber på gården til foreldrene som hun er i ferd med å ta over. Gården Ulve Vestre har 300 dekar gulrotåker i tillegg til kornproduksjon.


Gustav Myraune, Myraunet Gård og Olav Galtvik, Galtvik

Myraunet Gård er en familiebedrift som ligger på Frosta. I tillegg til tradisjonelt jordbruk, driver Gustav Myraune bedriften RÅGO. Her tilbys matkasser med kortreiste

råvarer som grønnsaker og delikatesser fra Trøndelag levert på døra.


Olav Galtvik er 7. generasjon på gården Galtvik på Frosta. Det har vært drevet med grønnsaksproduksjon på gården siden

1840-årene. I dag dyrkes det poteter, løk, beter og korn på gården. Til RÅGO-kassa produserer og leverer de beter av ulike slag.


Bent-Ingar Fuglu, Røstad Øvre

Røstad Øvre er en gård på Levanger som drives av Aud Mari Folden og Bent Ingar Fuglu. På gården dyrkes det konvensjonell og økologisk gulrot, kålrot, potet og korn, parallelt med Skotsk høylandsfe. I gårdsbutikken selger de egne varer og varer fra kollegaer i nærområdet.

DESCRIPTION

Dette arrangementet krever ikke påmelding | This event does not require sign-up.

InnoCamp, Steinkjer

Påmelding (skjema) kommer her

Hvilke felter skal være med?

Start & Sluttdato (flere dager)

Dato: 23. juni 2022 | Kl. 10:30 - 12:15

Påmeldingsskjema

Takk for din påmelding!

Type deltakelse
bottom of page